BAKA JELA OTKRILA RECEPT ZA UKUSAN KOLAČ KOJI ĆE VOLETI CELA PORODICA: Odlično ide uz KAFU, uživaćete u ovom ukusu
Kolač, Foto: Bakina kuhinja

bakina kuhinja

BAKA JELA OTKRILA RECEPT ZA UKUSAN KOLAČ KOJI ĆE VOLETI CELA PORODICA: Odlično ide uz KAFU, uživaćete u ovom ukusu

Fantastičan uz čaj i kafu

Objavljeno:

Sigurno volite da pojedete nešto slatko uz popodnevnu kafu, ovo je pravi kolačić za vas.

Potrebno je:

30 gr kvasca

1 kašičica šećera

1 kašika brašna

Kolač
foto: Bakina kuhinja

50 ml. mlake vode

2 jaja

300 ml mleka

30 gr maslaca maslaca

korica limuna

po želji šećer

700 gr brašna

1 kašičica praška za pecivo

Za premaz:

kockica maslaca

suvo voće na kockice

žumance za premazivanje

1 / 3 Foto: Bakina kuhinja

Priprema:

Rastopiti kvasac sa šećerom u mlakoj vodi dodati malo brašna.

Ostaviti da kvasac zapeni. U vanglicu razbiti dva jaja dodati šećer po želji, koricu limuna rastopljen maslac i mlako mleko. Sve izjednačiti malo žicom. Dodati brašno i malo soli i zamesiti glatko testo. Pokriti da naraste pa ga razviti za pola cm. Premazati sa omekšanim maslacom i razbacati seckano voće / suve kajsije, jagode,suvo groždje seckanu koricu narandžu itd../

Uviti u rolnicu i nožem iseći rolnicu na pola ne do kraja pa uviti u krug tako da voće bude spolja.

Obložiti pek papirom pleh okrugli staviti kolač u pleh pokriti da odmori 15 -20 minuta pa premazati žumancetom. Peći na 180 stepeni C 50-60 minuta.

Posuti prah žećero seći ohladjen. Tako je šupljivak i mirisan. Fantastičan uz čaj i kafu. Uživajte!

Bonus video:

02:28

PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou Majke i snajke objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.